Afgelopen zaterdag 14 april hebben wij al onze percelen met Nederlandse superfood quinoa kunnen zaaien. Na een moeilijk begin van de lente met veel regen en kou, was het in de tweede week van april wel mooi weer. Voordat er gezaaid kan worden, moet de grond bovenop droog zijn en net daaronder wat vochtig. Door […]
Eten bestellen via internet zoals kant en klaar maaltijden worden steeds populairder. Mensen willen wel vers en gezond eten, maar liefst er zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. We zijn altijd bezig met nieuwe trends op het gebied van eten. Een van die trends die wij erg interessant vinden, is de opkomst van maaltijden […]
Vegetarische quinoa soep
Soep, wie houdt er nou niet van? Lekker als voorgerecht en lunch. Ideaal om een grote portie te maken waarvan je dagen kan genieten. Vooral tijdens het koude weer van de afgelopen weken. In deze post beschrijven wij het maken van een vegetarische soep. Deze soep bestaat uit enorm veel gezonde Nederlandse groenten en met […]
De voordelen van plantaardig eten
Met de alsmaar toenemende wereldbevolking is er steeds meer vraag naar voedsel. Door de groeiende middenklasse in landen zoals China, neemt ook specifiek de vraag naar vlees toe. Dit heeft grote negatieve gevolgen voor het milieu. Er is echter een veel betere keuze om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen. Dat is namelijk […]
Veganistische quinoa sushi
Bij een gezond begin van 2018 horen natuurlijk veel, lekkere en gezonde recepten. Deze week hadden wij erg veel zin in sushi! Normaal gesproken wordt dat gegeten met rijst, maar steeds vaker zien we ook dat quinoa als basis ingrediënt wordt gebruikt. Vooral in Amerika wordt quinoa meer en meer gebruikt. Daarom wilden wij dat […]
Gezond eten steeds duurder
Afgelopen week kwam in het nieuws dat gezond eten duurder is geworden en ongezond eten juist goedkoper. Iets dat ons al jaren fascineert is dat in veel landen fastfood goedkoper is dan gezond eten. Als je een hamburger voor €1,50 en een salade voor €3,50 kan kiezen, is de keuze voor ongezond eten snel gemaakt. […]
Allereerst wensen we iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen met zijn of haar familie gehad. Tijdens Kerst hebben wij met name vegetarische maaltijden gegeten. Maar er zijn uiteraard wel de nodige ongezonde lekkernijen voorbij gekomen. Wij kunnen niet wachten om het jaar lekker gezond te beginnen. Daarom staan in dit […]
Toen wij 3 jaar geleden begonnen met de quinoa teelt, was het doel om producten te telen waar lokaal vraag naar is. In New York hadden we gezien dat lokaal eten werd omarmt (zie foto van een muurschildering uit een van de vele New Yorkse restaurants hieronder). We vroegen ons af of de Nederlandse consument […]
Boerderij van de toekomst
Afgelopen maand was er in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een bijeenkomst over de boerderij van de toekomst. Het avondvullende programma ging over nieuwe technologieën verteld door een aantal inspirerende sprekers. Er werd gediscussieerd over hoe we meer voedsel uit de regio in stedelijke gebieden krijgen. Met de toenemende vraag naar voedselproductie voor de alsmaar […]
Afgelopen week hebben wij het genoegen gehad om onze duurzame Nederlandse quinoa tijdens de bedrijfslunch van Google Amsterdam te promoten. Google biedt veel veganistisch eten, gebruikt onze quinoa en wilde graag dat wij wat meer over onze quinoa kwamen vertellen. Naast dat er vele recepten met quinoa waren bedacht, hebben we ook 175 pakjes met […]