Ingrediënten:
1 (kleine) Paksoi
75 gram quinoa per persoon
200 gram Bimi
225 gram Halloumi grilkaas
4 el Chilisaus
1 el sojasaus
Honing naar smaak
Bereidingswijze:
Stap 1: Quinoa koken
Kook de quinoa in 2x zoveel water in een klein kwartiertje droog. De quinoa van QuinoaHolland hoef je niet eerst te wassen.
Stap 2: Wok de paksoi en bimi
Was en snijd de paksoi in kleine ringen, houd de stengel en blad gescheiden. Wok de bimi en gesneden stengels van de paksoi met de soja in 4 minuten beetgaar. Wok in de laatste minuut het blad mee.
Stap 3: Gril de Halloumi
Snijd de halloumi in dikke plannen en bestrijk beide zijden met honing naar smaak. Ik bestreek eerst een zijde en de tweede in de pan, scheelt veel geplak. Bak de halloumi plakken in ongeveer 3 minuten krokant in een grillpan, zonder olie.
Stap 4: Salade maken
Het is aan te raden te serveren op een bord, zodat je makkelijk kan snijden. Voor de mooie foto ging ik voor een kom. Ik begon met de chilisaus, daarop de paksoi, gevolgd door quinoa, bimi en bovenop de halloumi. Daarover nog een heerlijke schep honing. Bon appetit!