Superfood quinoa gezaaid in Flevoland door Quinoa Holland

Afgelopen zaterdag 14 april hebben wij al onze percelen met Nederlandse superfood quinoa kunnen zaaien. Na een moeilijk begin van de lente met veel regen en kou, was het in de tweede week van april wel mooi weer. Voordat er gezaaid kan worden, moet de grond bovenop droog zijn en net daaronder wat vochtig. Door veel zon en wind afgelopen week is de grond goed opgedroogd. Na een aantal testjes ging het zaaien van quinoa goed op onze boerderij in Flevoland.

nederlandse superfood quinoa

Toenemende vraag naar superfood quinoa

Ook in 2018 hebben we weer meer quinoa dan het voorgaande jaar gezaaid. We hebben veel vaste klanten (consumenten en bedrijven) en er komen steeds nieuwe klanten bij. Het helpt ook zeker de trend van gezond eten, maar ook bijvoorbeeld de toename in veganistisch en vegetarisch eten blijvend lijkt. En waarom zou dat ook niet zo zijn. Wie wil er immers niet goed omgaan met de eigen gezondheid.

Duurzaamheid

Naast de toename van gezond eten is op een duurzame wijze omgaan met de wereld ook iets waar steeds meer mensen waarde aan hechten. En dat is erg belangrijk om een verschil te maken. Sinds de afgelopen jaren en dankzij technologie is het mogelijk om te zien hoe producten geteeld worden en op wat voor manier. Consumenten en bedrijven kunnen zo zelf bepalen welke producenten zij steunen en welke niet. Met het oog op duurzaamheid is lokaal eten populair. Mensen willen liever niet dat producten van ver komen met de enorm vervuilende containerschepen. Consumenten hebben liever duurzame producten die dicht in de buurt zijn gemaakt. De omgang met lokale producenten is totaal anders dan dat consumenten hebben met een multinational zoals Unilever. We zien hoe klanten en geïnteresseerden meeleven met Quinoa Holland, dat is oprechte interesse. Natuurlijk gaat het om de afwisseling, maar de tijd dat men alleen producten uit verre landen wilde op een zo goedkoop mogelijk manier is volgens ons verleden tijd.

Superfood quinoa telen

Nadat wij onze quinoa percelen ingezaaid hadden, is er in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer 6 mm regen gevallen. Dat zijn eigenlijk de best mogelijke omstandigheden. Aankomende week worden temperaturen van 20 graden met zon voorspeld. Al met al perfecte omstandigheden voor de groei van onze Nederlandse superfood quinoa. De start is goed, maar de weg naar oogst in september is nog lang. De komende maanden is de groei van onze Nederlandse en duurzaam geteelde quinoa op de website te volgen.