Thaise quinoa salade

Omdat de zomer van 2018 zo lang en fijn is, deze week weer een lekkere frisse quinoa salade. Geïnspireerd op de Thaise keuken en vol gezonde groenten die een prachtig kleurenpallet vormen. Want het oog wilt ook wat natuurlijk!

Een gezonde vegetarische quinoa salade

Het voordeel van een quinoa salade is naast dat het gezond is, vaak ook eenvoudig te bereiden is. Zo ook deze Thaise quinoa salade. Een goede tip is om de quinoa een dag van te voren al te koken. Vervolgens kan je de quinoa in de koelkast zetten en is het lekker koel de volgende dag om te gebruiken in dit gerecht. De dressing is optioneel. De smaak van alle ingrediënten is eigenlijk al lekker genoeg. De beschreven hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer 6 porties.

quinoa salade

Ingrediënten vegetarische quinoa salade

150 gram kopje ongekookte quinoa
1 beker rode kool, versnipperd
1 in blokjes gesneden rode paprika,
Een kwart kopje gehakte rode ui
1 kop versnipperde wortels
1 kopje gepelde edamame / sojaboontjes
Een half kopje gehakte koriander
2 groene gehakte uien
Een half kopje cashewnoten

Voor de dressing:
Een kwart kopje pindakaas, knapperig of zacht
2 theelepel vers geraspte gember
3 eetlepels sojasaus
Een eetlepel honing
Rode peper
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel olijfolie
1 theelepel sriracha hete saus
Water om iets te verdunnen (optioneel)

Bereiding Thaise quinoa salade

  1. Kook de quinoa de avond van te voren en bewaar deze in de koelkast.
  2. Pindakaas en honing in een klein bakje en opwarmen in de magnetron.
  3. Voeg de gember, sojasaus, wijnazijn, sesamolie, olijfolie en Sriracha hete saus bij elkaar en roeren totdat het goed is samengegaan. Indien nodig, de dressing iets verdunnen met water. Even proeven en naar smaak extra hete saus toevoegen.
  4. Gooi de helft van de dressing over de afgekoelde quinoa.
  5. In een grote bowl de rode peper, uien, kool, wortelen, edamame en koriander.
  6. Voeg vervolgens de quinoa toe en zoveel als je wilt de overgebleven dressing. Tot slot de cashew noten toevoegen en lekker eten!