Categorieën
Quinoa Recepten

Quinoa salade voor de zomer

Met het prachtige weer van de afgelopen weken wil je zo veel mogelijk buiten zijn. Lekker naar het strand, werken in de tuin of naar het park. De natuur opzoeken met alle prachtige planten en bloemen die volop groeien. Lang in de keuken staan om ingewikkelde recepten te maken, doen we wel als het regent of koud is. Daarom vandaag een heerlijk makkelijk recept voor een quinoa salade. Helemaal ideaal omdat je dit voor meerdere dagen kan maken. Kortom: nog meer tijd om lekker buiten te zijn en te genieten van de zon.

quinoa salade

Quinoa salade vol groenten

De basis voor dit gerecht is quinoa dat natuurlijk goed is voor enorm veel vezels en eiwitten. Naast quinoa zijn er nog 9 ingrediënten nodig om deze quinoa salade te maken. Dit recept heb je ongeveer in 10 minuten op tafel staan. Maak een extra grote batch zodat je de hele week lekker als lunch of avondeten kan gebruiken. Het beste is als je een mooie bowl hebt om alle ingrediënten samen te voegen.

Quinoa salade ingrediënten:

  • 300 gram quinoa koken (houd ongeveer 75 gram aan per portie)
  • Een kopje gesneden wortelen
  • Een pakje doperwten
  • Een kopje dun gesneden rode kool of fijngehakte boerenkool
  • Een half kopje dun gesneden uien
  • Optioneel een half kopje gehakte kimchi. Kimchi is een Koreaans traditioneel gerecht bestaande uit gefermenteerde kool en groenten.
  • Een half kopje koriander
  • Een ginger miso dressing

Hoe bereid je deze quinoa salade?

Eigenlijk is het vrij simpel. Allereerst doe je de quinoa met ongeveer twee keer zoveel water als quinoa in een pan. Dan kook je de quinoa rustig ongeveer 12-15 minuten totdat al het water is opgenomen door de quinoa. Vervolgens doe je alle groenten in een koekenpan even bakken. Laat de quinoa afkoelen en dan samenvoegen met alle gebakken groenten in een bowl. En smullen maar!

Op zoek naar andere lekkere recepten? Bekijk dan hier alle quinoa recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *