Aziatische stijl quinoa met zalm

Houd je ook zo van Aziatische stijl koken? Ik wel en daarom een Aziatische stijl quinoa salade met (vegan) zalm, die je prima kan serveren als bijgerecht, maar ook heerlijk kan eten als maaltijdsalade. Zalm is een geliefde vissoort in salades, niet alleen voor de smaak, maar ook voor de gezonde vetten. Zie je vis liever zwemmen? Er zijn tegenwoordig genoeg vega(n) alternatieven, bijvoorbeeld van So Fine.

Quinoa salade met quinoa

Ingrediënten salade:

Voor twee porties salade heb ik de volgende ingrediënten gebruikt:

  • 150 gram quinoa
  • 150 gram edamame bonen (klein blikje van bijvoorbeeld Bonduelle)
  • 1 Avocado
  • Halve komkommer
  • Cherry tomaten
  • Twee handjes taugé
  • Zalmvlokken
  • Verse koriander
  • Naar smaak: rood pepertje, wasabi en nori vellen.

Ingrediënten dressing:

Ik heb de ‘Spiced Thai Goodness’ dressing van ‘Crave Good Food’ gebruikt. Maak in een handomdraai je eigen vegan dressing met de volgende ingrediënten:

  • twee eetlepels sojasaus
  • één eetlepel ahornsiroop
  • één eetlepel limoensap
  • één theelepel sesamolie
  • Naar smaak: rood pepertje en knoflook

Bereidingswijze:

Stap 1. Kook de quinoa in twee keer zoveel water als de quinoa in ongeveer 12 tot 14 minuten gaar. Laat de quinoa 20 minuten afkoelen.

Stap 2. Snijd de avocado en komkommer in kleine stukken en halveer de cherry tomaten. Snijd de pepertjes en koriander fijn en verkruimel de nori vellen. Meng alles samen met de veldsla, edamame bonen (spoel ik eerst schoon), zalmvlokken en taugé in een ruime salade kom. Tip: als je niet zo van knapperige taugé houdt, spoel ze dan af met kokend water om iets te verzachten.

Stap 3. Voeg de quinoa en de dressing toe en eetsmakelijk!

Heb jij deze salade geprobeerd? Laat jouw reactie en persoonlijke variatie tips hieronder achter in een reactie!

Gerelateerde recepten:

Quinoa bestellen: