Maaltijdsalade Curry Quinoa

De lente gaat beginnen en daarom een heerlijk nieuw recept van Quinoa Holland. We zijn zelf fan van curry en willen dat graag eens combineren met quinoa! Deze heerlijke en voedzame maaltijdsalade is nou typisch een gerecht waar je echt lekker vol van raakt. Alle benodigde ingrediënten zijn erg goed voor je en bovendien is deze maaltijdsalade eenvoudig te maken. In ongeveer 20 minuten staat de quinoa curry op tafel!

maaltijdsalade curry quinoa gezond vegan

Ingrediënten Maaltijdsalade Curry Quinoa voor 4 personen:

  • Ongeveer 200 gram quinoa. Geen quinoa in huis? Bestel dan hier onze Nederlandse Duurzame quinoa
  • Een halve eetlepel zeezout
  • Anderhalf kopje water
  • Een halve eetlepel milde geel kerriepoeder

Ingrediënten om de dressing te maken voor deze maaltijdsalade:

  • Een kwart kopje ongezoete Griekse (vegan) yoghurt 
  • Een eetlepel appelciderazijn
  • Driekwart eetlepel milde geel kerriepoeder
  • Een kwart kopje extra vierge olijfolie
  • Een kwart eetlepel kurkuma
  • Een halve eetlepel zeezout
  • Een kwart eetlepel versgemalen zwarte peper

De groenten en noten voor de Curry Quinoa:

  • Een half kopje in blokjes gesneden wortelen (ongeveer 1 grote wortel)
  • Een kwart kopje fijngesneden lente uitjes (witte en groene delen)
  • Krenten of rozijnen toevoegen
  • Een kwart kopje gesmolten amandelen (of als alternatief geroosterde cashewnoten)
  • Twee eetlepels fijngesneden koriander

Hoe maak je de maaltijdsalade Curry Quinoa?

  1. Maak eerst de quinoa door met 2x zoveel water als quinoa ongeveer 12-14 minuten te laten koken (tot al het water is opgenomen).
  2. Laat de quinoa een paar seconden uitlekken en voeg dan de gespoelde quinoa, zout, kerriepoeder en een klein beetje extra water samen in een middelgrote pan.
  3. Terwijl de quinoa kookt, klop je alle dressing ingrediënten in een mengkom.
    Doe alle groenten in een grote wokpan waar ook de dressing en quinoa in passen
    Zodra de quinoa klaar is, voeg je alle ingrediënten samen en laat je het eventueel nog even op een rustig vuurtje staan.
  4. Laat de maaltijdsalade vervolgens afkoelen (in de koelkast 30 minuten). Vervolgens kan je er wel 4 dagen van genieten. Dit is typisch een maaltijdsalade die met de dag beter wordt!

Op zoek naar andere lekkere recepten? Bekijk dan hier alle quinoa recepten!