Allerhande recept quinoa met garnalen

De hoogste tijd voor een nieuw recept en deze keer een recept dat we in de Allerhande hebben gelezen. Een lekker gezond en glutenvrij gerecht wat in ongeveer 30 minuten te bereiden is. Met onderstaande instructies is er ruim voldoende voor 4 porties.

allerhande recepten

Ingredienten allerhande quinoa met garnalen

Voor de quinoa is het volgende nodig:

  • Een halve eetlepel olijfolie
  • Een halve fijngesneden ui
  • Een gehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 200 gram gekookte quinoa
  • zout en peper
  • 2 kopjes (500 ml) groentebouillon
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden

Voor de garnalen is onderstaand nodig:

  • Een halve eetlepel olijfolie
  • 250 gram rauwe garnalen
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • Een kwart theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • verse peterselie fijngesneden
  • sap van een halve citroen

Bereiding allerhande quinoa met garnalen

Stappenplan quinoa bereiden:

  1. Begin met het verwarmen van de olijfolie en een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook toe en kook dit ongeveer 4 minuten tot de ui zacht is.
  2. Voeg de quinoa en een halve eetlepel met chilli poeder toe. Eventueel kan je hier nog wat bouillon aan toevoegen.
  3. Ongeveer 300-400 ml water toevoegen aan de pan en het geheel laten koken totdat al het water is opgenomen.

Stappenplan garnalen bereiden:

  1. Tijdens het koken van de quinoa, bak de garnalen.
  2. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg als de pan warm is de garnalen toe en bestrooi met een kwart theelepel chilipoeder.
  4. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel tot de garnalen niet meer doorschijnen.

Het samenvoegen van de quinoa en garnalen:

  1. Voeg de knoflook toe en kook tot de smaak naar wens is.
  2. Meng de quinoa en garnalen samen, citroensap en vers gehakte peterselie toevoegen. Serveer de pittige knoflookgarnalen en quinoa direct als nog heet is.

Geniet ervan!