Categorieën
Quinoa Recepten

Gado Gado Quinoa Bowl (vegan)

Elke keer als wij een nieuw recept van onze klanten opgestuurd krijgen, zijn we erg benieuwd. En deze keer helemaal, want dit veganistisch recept klinkt alleen al lekker.

Gado Gado quinoa

Wat is Gado Gado?

Gado Gado is een salade met veel groenten uit de Indonesische keuken. Het betekent mix-mix omdat het bestaat uit een rijk mengsel van groenten zoals aardappelen, bonen, spinazie, taugé, mais, tofu en hardgekookte eieren. Vaak wordt het ook overgoten met pindasausdressing en kroepoek. Dat klinkt allemaal heerlijk, alleen is voor ons de uitdaging om dit recept vegan te maken. Overigens betekent de term ‘gado’ iets consumeren zonder rijst. Dat komt goed uit, want willen graag quinoa gebruiken voor dit gerecht!

Ingrediënten voor de bowl

We hebben de volgende ingrediënten nodig voor de bowl:

  • Gekookte quinoa ongeveer 200 gram
  • Komkommer
  • Taugé
  • Sperziebonen of kouseband
  • 1 ui
  • 2 tenen Knoflook
  • Snufje nasi kruiden
  • Emping en gebakken uitjes voor ganering (gemaakt van noten)

Ingrediënten Pindasaus

  • 5 el pindakaas met nootjes
  • 150 ml kokosmelk (uit een pak)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl sambal oelek
  • Halve tl laos

Benodigde tijd: 30 minuten.

Recept Gado Gado Quinoa Bowl

  1. Quinoa koken

    Quinoa hoeft niet gewassen te worden. Kan direct in de pan met 2x zoveel water. Laat de quinoa rustig 12-15 minuten koken totdat al het water is opgenomen.

  2. Groenten bereiden

    Dop de sperziebonen en kook ongeveer 12 minuten. Snij de komkommer in plakken en was de taugé.

  3. Pindasaus maken

    Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en warm dit op middelhoog vuur op. Pas op dat de kokosmelk niet gaat schiften.

  4. Quinoa bakken

    Snipper de ui en knoflook en wok op middelhoog vuur. Voeg de quinoa toe en wok kort mee eventueel met een snuf nasi kruiden.

  5. Gado Gado Quinoa Bowl maken

    Verdeel de quinoa over 4 kommen. Leg de groenten erop. Verdeel vervolgens de pindasaus over de kommen. Garneer de bowls met de emping en gebakken uitjes. Dit gerecht kan zowel koud als warm worden gegeten. Eetsmakelijk!