Categorieën
Quinoa Recepten

Kip Tandoori met Quinoa

We weten allemaal dat quinoa heerlijk in salades is, maar wij gebruiken quinoa ook vaak als vervanger van rijst of aardappelen. Het is immers een gezonder alternatief dan rijst en aardappelen. In dit bericht een lekker recept die wij vaak zelf maken voor avondeten, namelijk kip tandoori met quinoa. Dit recept is uitermate geschikt om voor meerdere dagen te maken en te bewaren in koelkast of vriezer. We eten zelf eigenlijk altijd de vegetarische variant, maar we zullen ook beschrijven hoe je dit recept met kip kan maken.

Recept voor avondeten: Kip Tandoori

Kip Tandoori met quinoa

Ingredienten Kip Tandoori Quinoa

Wij gebruiken de volgende ingrediënten voor dit heerlijk en eenvoudig te bereiden recept. We maken zelf vaak voor 5-6 porties en hebben daarop de ingrediënten aangepast.

  • 500 gram Quinoa
  • 250 gram Rijst
  • Een halve rode ui in kleine stukjes gehakt
  • Klein beetje knoflook
  • Cayenne peper
  • Drie stuks Paprika’s
  • Een stuk of 10 kleine roma cherry tomaatjes
  • Een of twee courgettes
  • Vegetarische kipstukjes of echte kip
  • Tandoori sauce uit de supermarkt of zelf maken
  • Optioneel: jalapeno
  • Optioneel: vers en fijn gehakte koriander

Bereiding

  • De eerste stap is de quinoa te koken. Plaats de quinoa in een pan met ongeveer twee keer zoveel water als quinoa. Zet dit als eerste op, want de quinoa moet in ongeveer 12-15 minuten rustig al het water opkoken.
  • Terwijl de quinoa rustig kookt, kan je de courgettes, cherry tomaatjes en paprika’s alvast snijden.
  • Als je klaar bent met het snijden van de groenten, kan je de rijst opzetten en in 8 minuten koken.
  • Als de rijst staat te koken, kan de vegetarische kipstukjes en of de echte kip in een koekenpan met olijfolie, klein beetje knoflook, de rode ui en cayenne peper worden verwarmd. Plaats met de olijfolie hier ook eventueel extra pittige kruiden. Laat de stukjes (nep)kip in een paar minuten bruin worden. Voeg vervolgens de tomaatjes, paprika’s en courgettes erbij in de pan en roerbak goed door op middelhoog vuur. Na ongeveer 5 minuten kan de tandoori saus erbij.
  • Giet de rijst na 8 minuten koken af en laat even afkoelen.
  • Als al het water is opgekookt kan de quinoa na 12-15 minuten ook van het vuur.
  • Zodra de tandoori saus goed is verwarmd kan je de maaltijd serveren. Wij houden de quinoa en rijst altijd apart zodat je zelf naar wens de hoeveelheid rijst / quinoa kan bepalen. Indien we quinoa over hebben, plaatsen we dit in een apart vershoudbakje voor in de koelkast. Dat gebruiken we dan weer bij onze quinoa ontbijt recepten.
  • Optioneel kan je de jalapeno en koriander serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *