Categorieën
Quinoa Recepten

Zo snel als Thuisbezorgd; quinoa salade in 10 min klaar

Veel mensen gebruiken Thuisbezorgd tegenwoordig om gemakkelijk en snel eten te bestellen. De markt voor online eten bestellen is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Thuisbezorgd was een van de Nederlandse pioniers en inmiddels zijn grote Amerikaans bedrijven zoals Uber Eats ook actief in Nederland. Naast het bezorgen van complete maaltijden, is ook het bestellen van eten via internet erg populair geworden. Vooral Picnic doet in Nederland erg goede zaken. Je ziet tegenwoordig in elke grote stad de Picnic busjes rijden. Volgens ons alleen maar een goede ontwikkeling, zeker omdat Picnic busjes energieneutraal zijn. Wij leveren natuurlijk ook al jaren Nederlandse quinoa in heel Nederland via onze webshop. Weliswaar geen volledige en kant-en-klare maaltijd, maar binnen een paar minuten heb je de lekkerste salades op tafel staan. Om je daarmee te helpen, beschrijven wij in dit bericht weer een erg lekkere salade.

thuisbezorgd quinoa salade

Thuisbezorgd Quinoa salade

Zo gemakkelijk als thuisbezorgd is het misschien niet, maar deze salade heb je in 10 minuten op tafel staan. En als je het zelf bereid, is wel veel voordeliger dan Thuisbezorgd;). Deze eenvoudige salade bestaat uit lekkere frisse groente met quinoa.

Ingredienten Quinoa salade met munt en peterselie

150 gram quinoa
1 druiventomaat in vier stukken verdeeld
Een klein beetje zout
2 kleine gehakte sjalotten
1 grote komkommer
Een half kopje grof gehakte peterselie bladeren
Een kwart kopje gehakte verse muntblaadjes
4 eetlepels olijfolie
Twee eetlepels rode wijnazijn
Versgemalen zwarte peper

Bereiding Quinoa met munt en peterselie

Stap 1: Begin met het koken van de quinoa. De quinoa met ongeveer twee keer zoveel water in 12-15 minuten droogkoken. Laat vervolgens de quinoa een paar minuten afkoelen.
Stap 2: Combineer de tomaten en komkommers in een wokpan. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Meng de quinoa, de tomaten, de komkommers, sjalotten, peterselie, munt, olijfolie en rode wijnazijn. Het geheel op smaak brengen met zout en peper. Serveer direct of laat nog een nacht in de koelkast staan (in een afgesloten bak). Dat komt vaak de smaak nog ten goede. De salade kan wel 4-5 dagen bewaard worden en lekker om mee te nemen naar werk.

Op zoek naar andere lekkere recepten? Bekijk dan hier alle quinoa recepten!