Quinoa zaaien voor oogstjaar 2016

Na een succesvol 2015 hebben we besloten meer quinoa in te gaan zaaien om aan de vraag te voldoen. De afgelopen weken is het weer erg wisselvallig geweest en hebben we lang moeten wachten op een reeks droge dagen. In de derde week van april was het van dinsdag tot en met donderdag eindelijk droog. Donderdag was zelfs een zeer mooie dag met blauwe lucht en zon. Daardoor konden wij vrijdag de nieuwe percelen quinoa zaaien voor het oogstjaar 2016.

quinoa zaaien

Quinoa zaaien in Nederland

De weersomstandigheden waren echt perfect, dat is te zien op onderstaande foto serie. We hebben de grond extra aandacht gegeven door met de trekker extra rustig te rijden. Door langzaam te rijden kan met de kopeg de kluiten goed klein worden gemaakt.

Het beste is dat de quinoa 1-2 centimeter onder de grond ligt en in licht vochtige grond.

Dat is gelukkig gelukt. Vrijdag hebben wij alles ingezaaid. Voor het kiemen is het belangrijk dat na het zaaien er even een regenbuitje overkomt. Door de regen drukt de grond goed aan en ligt het quinoa zaadje veilig onder de grond. Zaterdagnacht heeft het 10 millimeter geregeld, dus het begin is zeer goed te noemen. Nu veel liefde steken in de komende 5 maanden dat de quinoa moet gaan groeien naar een volwaardige plant die geoogst kan worden om de oh zo gezonde quinoa zaden. Op naar een mooi quinoa 2016 jaar!

quinoa zaaien

quinoa zaaien