Quinoa met groenten winterrecept

Nu de winter echt haar intrede heeft gedaan, zijn wij geneigd om eerder een lekkere stamppot te maken in plaats van een gerecht met quinoa. Maar dankzij een van onze vaste klanten, hebben we een heerlijk recept met quinoa en groenten ontvangen die perfect is voor het koude weer. Niet alleen betreft dit recept Nederlandse quinoa, maar ook een typisch Nederlandse groente: de spruit. Naast quinoa en spruiten, vinden wij pesto heerlijk bij pasta of op broodjes. Ook dat ingrediënt komt terug in dit recept. Dus veel beter kan het niet worden! Geniet ervan en smakelijk eten.

groenten recepten quinoa

Ingrediënten voor dit winterrecept:

  • 500 gram pompoen
  • 250 gram geschilde wortelen, en in stukken snijden
  • 250 gram bijgesneden spruitjes en door midden hakken
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Een kwart kopje pesto

Hoe bereid je quinoa met groenten?

Dit winterrecept is vrij eenvoudig te bereiden en beschrijven wij in 3 korte stappen.

Stap 1: de groenten bereiden

  • Verwarm de oven tot 220 graden.
  • Een bakplaat met olijfolie bedekken.
  • Plaats de pompoen, wortelen en spruitjes in een grote kom en meng met de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de pompoen, wortelen en spruitjes over de bakplaat in een enkele laag.
  • Plaats de plaat in de oven voor een periode van 20 minuten, halverwege even roeren.
  • Verlaag de temperatuur tot 180 graden en blijf bakken totdat de groenten lichtbruin en mals zijn. Het testen van hoe mals de groenten zijn, kan je doen door er even met een mesje in te prikken.

Stap 2: de quinoa koken
Terwijl de groenten in de oven staan, kan je de quinoa koken. Onze quinoa kan zonder te wassen in een pan met 2 keer zoveel water als quinoa worden geplaatst. Ongeveer 12-14 minuten op rustig vuur laten koken totdat al het water is opgenomen. Na het koken is het beste om de quinoa even af te laten koelen in de pan met de deksel erop. Ongeveer 10 minuten is voldoende.

Stap 3: samenvoegen van de quinoa en groenten
Wanneer de groenten mals en lichtbruin zijn, kunnen de groenten terug de bowl in. Voeg vervolgens de pesto toe en goed mengen. Tot slot, kan de quinoa geserveerd worden op een bord en de groenten en pesto over de quinoa worden geserveerd.