Categorieën
Algemeen

Eten & slim geld besparen

Omdat wij als Quinoa Holland het belangrijk vinden om gezond eten voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar te maken, houden wij de prijzen van onze quinoa laag. Naast onze inspanningen, kan je zelf ook veel doen om geld te besparen. In dit artikel gaan we een aantal tips geven waarop je in het algemeen slim geld kan besparen op ‘de kostenpost’ eten.

In het algemeen zijn er drie gebieden waar de gemiddelde Nederlander zijn of haar geld aan uitgeeft, namelijk:

  1. Woning zoals hypotheek of huur;
  2. Transport zoals een auto, verzekering, benzine;
  3. Eten en drinken.

Er zijn diverse oplossingen voor de eerste 2 kostenposten te bedenken, zoals extra aflossen op de hypotheek, kleiner gaan wonen, een kamer verhuren of bijvoorbeeld dichtbij werk te gaan wonen. Daardoor is een auto niet meer per se nodig en kan je veel op de fiets doen. Veel duurzamer, maar ook veel beter voor de portemonnee. In dit artikel gaan wij vooral in op de derde kostenpost, namelijk eten!

Voordelig eten

Gezond en duurzaam eten is belangrijk voor de gezondheid. Hieraan geven wij graag meer geld aan uit in plaats van niet duurzaam geteelde producten te kopen. Maar wat kan je doen om de kosten laag te houden?

Tip 1: kook in batches
De beste tip die wij kunnen meegeven is het koken in batches. Belangrijk is dat je een goede vriezer hebt. Als wij koken, dan koken wij vaak voor 5 dagen. We eten een maaltijd voor 1 dag en de overige 4 gaan de vriezer in. Natuurlijk is het een beetje extreem om 5 dagen achter elkaar hetzelfde te eten, daarom is het slim om steeds een ander gerecht te koken totdat je elke week minimaal 3 verschillende gerechten hebt. Naast dat dit veel tijd bespaart, bespaar je ook kosten. Dit omdat je nu niet meer hongerig na werk de supermarkt bezoekt. De ochtend van te voren haal je een maaltijd uit de vriezer. Na het werk even opwarmen en klaar is kees.

Tip 2: slim inkopen en zelf voedsel verbouwen
Dit een voor de hand liggende tip. Maar uitzoeken waar de aanbiedingen zijn, loont zeker! Tussen supermarkten kan dit enorm veel geld schelen. Ook is het vaak slim om groot inkopen te doen, dus producten zoals aardappelen, rijst, ontbijtgranen en fruit in voordeelverpakkingen kopen. Naast supermarkten, lokale markten of inkopen doen bij de boer om de hoek, kan je ook zelf eten verbouwen. Groenten zoals courgettes, tomaten en komkommers zijn mooie voorbeelden waarop veel geld is te besparen.

Tip 3: Minder of geen vlees toevoegen
Met het koken van vegetarisch gerechten kan je veel geld besparen. Neem wel vleesvervangers, eieren, of extra groenten zodat het eten goed voedzaam genoeg is. Wat ook goed werkt is om veel minder vlees te gebruiken. Bijvoorbeeld 50 gram per portie in plaats van 100-200 gram vlees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *