Quinoa brood maken

Steeds vaker krijgen we van onze klanten te horen dat ze onze Nederlandse quinoa willen gebruiken voor het bereiden van quinoa brood. Grote voordeel daarvan is dat er glutenvrij brood mee gemaakt kan worden. Hierdoor kan je toch brood eten ondanks een gluten allergie. Maar hoe maak je eigenlijk quinoa brood? Dat gaan we in onderstaand bericht uitleggen.

quinoa brood maken

Hoe maak je quinoa brood?

Er bestaan verschillende manieren om quinoa brood te maken. De quinoa zaadjes kunnen als meel worden gebruikt, ondanks dat het geen echt graan is. Om quinoa tot meel te maken moet je de zaadjes goed pletten zodat er meel van de quinoa ontstaat.

Ingredienten voor quinoa brood

Hieronder een lijstje met wat er nodig is:

  • 300 gram quinoameel
  • 1 eetlepel agavesiroop en 1 melasse
  • 550 ml water (lauw)
  • 1 ei
  • 70 gram roomboter
  • 1 zakje gist
  • klein beetje zout

Stap 1: Voeg in een grote kom water de quinoameel, agavesiroop, en melasse, gist en het zout en roer dit goed om totdat het is opgelost. Zodra het gemengd is, voeg dan een ei en roomboter toe.

Stap 2: Nu kan alles goed gekneed worden en in ene broodvorm geplaatst worden. Het is aan te raden om de broodvorm goed in te vetten van te voren. In een voorverwarmde oven van 200 graden de broodvorm in het midden zetten. Vervolgens moet het in ongeveer 45-55 minuten gaar bakken.

quinoa brood maken

Op zoek naar andere gezonde quinoa recepten? Bekijk dan hier alle quinoa recepten!