Mexicaanse Quinoa Bowl

Heerlijk zomers recept voor een Mexicaanse quinoa bowl met frisse dressing. De maaltijdsalade is veganistisch en ideaal als lunch of op een warme zomeravond.

Het woord bowl betekent letterlijk grote ronde kom. Bowls zijn ontzettend populair en hartstikke leuk om zelf te maken. Lees hier het recept voor een quinoa bowl met Mexicaanse inspiratie.

Ingrediënten quinoa bowl (4 pers.):

  • 75 gram quinoa per persoon
  • 1 paprika
  • 6 cherry tomaten
  • 1 avocado
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje rode kidney bonen
  • 2 oranje zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • ijsbergsla (klein voorgesneden zakje)
  • verse koriander
  • olijfolie
  • 4 grote (salade)kommen

Ingrediënten dressing:

  • halve limoen
  • 1 tl ahornsiroop (maple sirop)
  • 1 tl balsamico
  • 1 el olijfolie

Extra:

  • nacho’s als topping

Bereidingswijze quinoa bowl:

Voor twee Mexicaanse quinoa bowls.

Stap 1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ik gebruik een ovenplaat met bakpapier, maar je kan ook een ingesmeerde ovenschaal gebruiken. Bestrooi de blokjes met olijf olie en cajun kruiden en stop ze 25 minuten in de oven.

Stap 2. Breng ondertussen de quinoa aan de kook met dubbel zoveel water en kook in ongeveer 12 minuten gaar. Laat de quinoa daarna afkoelen. Onze quinoa hoef je niet te wassen en kan direct in de pan.

Stap 3. Spoel de mais en bonen af met koud water en laat uitlekken. Snijd de cherry tomaten door de helft, de paprika en ui in blokjes, de koriander fijn en de avocado overdwars in reepjes.

Stap 4. Meng de ingredienten voor de dressing in een aparte kom.

Stap 5. Verdeel de ijsbergsla over de kommen en schep de quinoa er overheen. Top beide quinoa bowls af met de groente,fijn gesneden koriander en de dressing.

Eetsmakelijk!

Gerelateerde recepten:

Quinoa bestellen: