Categorieën
Algemeen

Koolhydraatarm dieet en eten

Bij Quinoa Holland zijn we altijd bezig met gezond eten en zoeken wij naar de juiste balans. De laatste tijd is koolhydraatarm dieet en eten veel in het nieuws. We hebben uitgezocht wat het precies inhoudt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Tot slot willen we kijken of quinoa goed in een koolhydraatarm dieet past.

Wat is koolhydraatarm dieet en eten?

Als je voor een koolhydraatarm dieet gaat, dan ga je minder koolhydraten eten dan normaal wordt aangeraden. Het doel van deze diëten is het verbeteren van de bloedsuikerwaarden (verminderen diabetes) en af te vallen. Af te vallen kan, omdat je veel energie uit eiwitten en vet haalt en juist weinig energie uit koolhydraten. De benchmark van zo’n dieet is 50 tot maximaal 150 koolhydraten per dag. Dat wordt dus goed tellen en bijhouden. Gemiddeld eet een volwassene ongeveer 225 gram koolhydraten, dus het is veel minder dan aangeraden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet?

Het grote voordeel is natuurlijk dat je gewicht zal verliezen. Dit omdat je minder calorieën binnenkrijgt. Doordat je weinig koolhydraten binnenkrijgt, moet je dit compenseren met eiwitten. Het is een voordeel dat je veel eiwitten binnenkrijgt, want die zijn belangrijk voor de bouw van spieren. Daarmee behoud je dus wel de spiermassa, ook al val je af. Ook geven eiwitten je een langer gevoel van verzadiging. Quinoa is voor goed voorbeeld van een product met een hoog percentage eiwitten. Quinoa is daarom goed in een koolhydraatarm dieet in te passen. Bekijk onze Nederlandse quinoa producten van 750 gram, 5 kilo en 9 kilo in onze webshop.

Producten die veel koolhydraten bevatten zoals volkorenbrood, graanproducten, fruit en peulvruchten verlagen het risico op hartziekten en diabetes type 2. Ook zitten juist in deze producten veel B-vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het gevaar is dus dat je te weinig van deze voedingsstoffen binnenkrijgt. Het lijkt ons ook lastig om een echt streng koolhydraatarm dieet lang te blijven volgen. Maar zoals wel vaker moet je goed bekijken hoe je koolhydraatarm eten in je eigen voedingspatroon kan inpassen zodat je er zelf goed bij voelt.

koolhydraatarm eten dieet quinoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *