Categorieën
Informatie over quinoa

Afvallen met quinoa

Naast dat quinoa natuurlijk heel erg lekker is, kan je quinoa ook perfect gebruiken in je dieet om snel af te vallen. In dit artikel de belangrijkste redenen waarom quinoa je zo goed kan helpen afvallen.

afvallen quinoa

Afvallen met quinoa dankzij 4 kenmerken

Vitamines

Quinoa zaden zijn rijk aan wel 8 essentielle aminozuren en vitaminen zoals magnesium en calcium. Aminozuren zijn de basis van alle levensprocessen, ze hebben een hele belangrijke rol in het stofwisselingsproces. Het regelt de vervoer en opslag van voedingsstoffen zoals water, vetten, proteinen, koolhydraten, mineralen en vitaminen. Overgewicht komt vaak voort uit stofwisselingsstoornissen. Ook bevat quinoa ijzer en vitamine B12 die belangrijk zijn voor jouw energie productie en gewichtverlies. Als jouw lichaam namelijk een tekort aan B vitamines heeft, zal het niet in staat zijn om voedingsstoffen efficient te synthetiseren.

Langer een ‘vol gevoel’

Quinoa is een zaad en geen graan. Quinoa is hoog in voedingsvezels en eiwitten en daarom voel je na het eten van quinoa vaak langer vol. Dit is natuurlijk heel belangrijk als je wilt afvallen, want hierdoor kan je minder eten. Ook voor vegetariers is het belangrijk om het tekort aan vlees producten op te vangen en quinoa is daar uitermate geschikt voor omdat quinoa zo hoog eiwit gehalte heeft.

Een laag glykemische index (GI)

De glykemische index geeft aan hoe snel voedingsmiddelen de bloedglucosespiegel laten stijgen. Voedingsmiddelen met een hoog GI >70 veroorzaken een snelle stijging. Lager dan 35 betekent een langzame en geleidelijke opname van glucose in het bloed. Voor snel afvallen is langzaam en geleidelijke opname zeer gewenst. Er zijn diverse bronnen, maar de GI van quinoa ligt tussen de 35 en 50.

Quinoa bevat weinig calorieen

Quinoa bevat weinig calorieen, 1 portie van 50 gram ongeveer 175 kcal. Als je dit vergelijkt met pasta, dan krijg kan je met quinoa een veel grotere hoeveelheid voedsel consumeren voor minder calorieen.

Kortom, gebruik quinoa voor het afvallen en het bereiden van salades, vervanger van rijst, aardappelen, pasta en in plaats van ontbijtgranen. Dan kom je binnen de kortste keren op je streefgewicht. Veel succes!

Één reactie op “Afvallen met quinoa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *