Quinoa kopen nieuwe oogst 2017 weer mogelijk

Eindelijk was het dan zover, het belangrijkste moment van ons jaar aangebroken: de quinoa oogst! In de eerste week van september was het gelukkig 2 a 3 dagen achter elkaar droog en zonnig. Omdat de vooruitzichten er erg slecht uitzagen, hebben we besloten om te gaan oogsten. Dit ondanks dat de quinoa eigenlijk nog iets te nat was om te oogsten. Hieronder vertellen we onze ervaringen van de oogst in 2017!

quinoa kopen goedkoop

Quinoa teelt: 2017 was een nat jaar

Over het algemeen was 2017 best een lastig jaar voor de quinoa om goed te groeien. Met name de nazomer is enorm nat geweest. Ook hebben we stormschade in ons perceel had. Zodra het veel regent en het een beetje waait, gaat de quinoa plant knakken. Dit komt omdat het water in de pluim gaat zitten (waar de quinoa zaadjes zich bevinden) en dan wordt de plant te zwaar en knakt het. Deze quinoa kan dan niet meer goed afrijpen en dat is dus nadelig voor de opbrengst.

Na het oogsten is het eigenlijk 14 dagen nat en zelfs stormachtig weer geweest. Wij zijn door het oog van de naald gekropen en hebben net op tijd de quinoa geoogst. Wij zijn erg blij dat het weer een geslaagd quinoa jaar is geweest!

quinoa oogst quinoa kopen

Quinoa schoonmaken en goed drogen

Nadat de quinoa van het land af is gehaald, hebben we de quinoa direct in kisten gestort en in onze bewaring geplaatst. Vervolgens hebben we de volledige oogst in een paar dagen schoongemaakt. Als quinoa van het land afkomt, zit hier nog veel loof en restjes van de plant tussen. Voordat quinoa kopen mogelijk is, moet dat natuurlijk netjes gescheiden worden. Daar hebben wij 2 mooie machines voor.

Quinoa kopen weer mogelijk

Nu de quinoa schoon en goed gedroogd is, kan u weer genieten van heerlijke quinoa van Nederlandse bodem. U koopt direct van de boer. Onze quinoa gaat echt van het land naar de klant. De volledige keten doen wij zelf: telen, schoonmaken, drogen, verkopen en leveren. Duidelijker weten waar uw echte eten vandaan komt, bestaat er niet. Wij hopen dat u dit jaar weer veel gaat genieten van de heerlijke quinoa. Via deze pagina op onze website kan u quinoa kopen.