Categorieën
Algemeen

Gezond eten met quinoa

Iedereen wilt gezond eten en leven, maar dat is lang niet altijd even makkelijk. Wij zijn de laatste tijd veel bezig met gezond eten. In dit bericht beschrijven we een aantal simpele tips.

Gezond eten ontbijt tip

Jarenlang begonnen wij de dag met een boterham Nutella, wat natuurlijk verre van gezond is:). In Nutella zit veel suiker (bijna 1/3 van de ingrediënten is suiker). Dat is uiteraard slecht voor de lijn en dus niet bepaald gezond eten is. Een goed alternatief qua beleg is een boterham met jam dat bestaat uit 75% fruit, bijvoorbeeld van Zonnatura.

Yoghurt met muesli en fruit

Een ander alternatief is yoghurt met muesli en vers fruit. Gebruik vooral geen krokante cruesli, want daar zijn weer veel suikers aan toe gevoegd. Cruesli wordt namelijk knapperig gemaakt door muesli met vet en suiker te megen. Kies voor muesli met volkoren graanvlokken en zo weinig mogelijk gram suikers. Wij kopen vaak de meest eenvoudige muesli en voegen daar zelf rozijnen en vers fruit aan toe. Als je muesli met gedroogd fruit koopt, is het moeilijk te bepalen of het nou gezond is of niet. Kan je beter gewoon een eenvoudige muesli kopen; de minste kans op allerlei toegevoegde suikers.

Havermout met quinoa

Ben je de yoghurt en muesli een beetje zat? Dan kan je een lekkere overnight havermout maken met quinoa. Je mengt de havermout met melk en laat het een nacht in de koelkast staan. Zodra je wakker bent, pak je gemakkelijk de havermout en voegt quinoa, kaneel en vers fruit toe. Ter variatie kan je in plaats van kaneel ook lekker cacao poeder of cocos toevoegen. Een havermout papje met quinoa is echt een super gezond ontbijt en je hebt vaak lange tijd geen honger, het verteert namelijk langzaam.

Gezond eten lunch tip

Met de lunch is het zaak om ook verstandig en gezond eten tot je te nemen. Een lekkere salade bijvoorbeeld is hier te lezen. Ook kan je een keer wat anders proberen zoals quinoa sushi. Dat is best eenvoudig te maken. Je kookt 250 gram quinoa, snijdt een hele komkommer en wortel over de lengte in lange reepjes. Prak een halve avocado door de quinoa. Vervolgens rol je de quinoa uit over de sushi bladeren. Voeg de komkommer en wortel toe en snijd de sushi in kleine stukjes. Maak het helemaal af door nog wat sesamzaadje erop te strooien en een lekkere soja sauce op tafel te zetten. Eetsmakelijk!

quinoa sushi gezond eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *