Onze quinoa uit Nederland is weer gezaaid

Afgelopen week hebben wij onze quinoa uit Nederland gezaaid voor het oogstjaar 2017. Het was prachtig weer om de quinoa te zaaien. Hieronder een foto impressie van het zaaien. Ook laten we zien dat de quinoa zaadjes al kiemen en boven de grond uitkomen. De start is in ieder geval positief met zonnig weer afgewisseld door voldoende regen.

Quinoa uit Nederland fotoserie ‘zaaien voor oogstjaar 2017’

In de onderstaande foto is te zien dat de eerste quinoa zaadjes al boven de grond uit komen.

quinoa uit nederland quinoa kopen

Hieronder is te zien met wat voor soort machines wij de quinoa uit Nederland zaaien. Voordat de zaadjes in de grond worden gestopt, maakt een machine de grond losjes zodat er zo min mogelijk kluiten zijn. Dat is belangrijk, want kluiten zijn erg zwaar en daardoor zou een quinoa plantje niet boven de grond kunnen komen. De grond moet dus zo los mogelijk zijn. Ook is het belangrijk dat in de eerste weken na het zaaien de grond vochtig blijft, zodat het kleine quinoa plantje boven kan komen. Indien het lang droog blijft, wordt de grond (korst) te hard en kan het quinoa plantje niet boven komen. Alles komt inderdaad erg nauw!

quinoa zaaien quinoa kopen

We mogen niet te vroeg juichen, want je weet nooit wat er nog gaat komen deze quinoa teelt. Echter, alle tekenen op een mooi teeltjaar zijn er wel. Onze ambitie en hoop is dat oogstjaar 2017 weer beter wordt dan 2016. We houden iedereen via onze website op de hoogte van de vorderingen van het telen van quinoa uit Nederland. Wij telen onze duurzame quinoa op volledig 100% natuurlijke wijze. Wij laten de natuur zijn werk doen en doordat wij heel zorgvuldig met onze grond omgaan, kan de quinoa op eigen kracht groeien. Wij gebruiken geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Duurzame en op biologische wijze geteeld quinoa uit Nederland, mooier kan het niet!

quinoa holland

Naast quinoa, zijn er bijvoorbeeld ook mooie tulpen te vinden op de Quinoa Holland boerderij