Categorieën
Quinoa Recepten

Recept pulled mushroom taco’s met quinoa

Vandaag een veganistisch recept voor pulled mushroom quinoa taco’s. Als quinoateler hebben wij een voorliefde voor Zuid-Amerika. Een Zuid-Amerikaanse keuken die hier thuis vooral goed in de smaak valt is de Mexicaanse keuken. Wat ook in de smaak valt is duurzaam eten. Als vervanger voor kip, kwam ik op pulled mushroom (paddenstoel) en dat is ook nog eens heel eenvoudig om te maken.

pulled mushroom quinoa taco's met mango salsa en zelfgemaakte guacamole.

Wist je dat rijst een gebruikelijk ingrediënt is in de Mexicaanse keuken? Die vervang ik met alle liefde voor voedzame quinoa en dat is nog lekkerder ook! Hier het recept voor pulled mushroom quinoa taco’s met guacamole en mango salsa.

Ingrediënten 6 pulled mushroom taco’s voor 2 personen:

  • 6 kleine tortilla vellen (3 p.p.)
  • Paddenstoelen melange 200 gram (oesterzwam, shitake en kastanje champignons)
  • Klein zakje ijsbergsla
  • 100 gram quinoa
  • 1 knoflook teen
  • 1 el tacokruiden (of Mexicaanse kruiden)
  • Extra: verse koriander

Ingrediënten guacamole:

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • halve rode ui
  • 1 knoflook teen
  • 1/4 rood pepertje
  • sap halve limoen
  • scheut olijfolie
  • zout & peper

Ingrediënten mango salsa:

  • kleine mango (of helft van een grote)
  • halve rode ui
  • 5 takjes verse koriander
  • sap halve limoen

Bereidingswijze

Benodigde tijd: 40 minuten.

Bereidingswijze pulled mushroom quinoa taco’s:

  1. Paddenstoelen voorbereiding

    Verwarm de oven op 250 graden. Maak de paddenstoelen schoon met keuken papier en doe ze 15 minuten in de oven. Als je oven niet warmer dan 220 graden kan, doe de paddenstoelen dan 20 minuten in de oven.

  2. Quinoa

    Kook ondertussen de quinoa in 2x zoveel water in 12 tot 14 minuten droog. Onze quinoa hoef je niet te wassen en kan zo in de pan. Ik had nog wat tomaat over, dus die heb ik fijn gesneden en na het koken door de quinoa gemengd.

  3. Guacamole maken

    Pers de knoflook (of snijd heel fijn) en snijd de halve ui en 1/4 rood pepertje fijn. Haal het vocht en zaden uit de tomaat en snijd ook in fijne blokjes. Prak de avocado en meng vervolgens de tomaat, ui, rood pepertje, knoflook, limoensap en olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe en je guacamole is klaar en kan je eventueel 2 dagen in de koelkast bewaren.

  4. Mango salsa

    Snijd de mango in kleine blokjes, de halve ui en koriander fijn. Meng alles met de limoensap in een kom.

  5. Pulled mushroom maken

    Haal de paddenstoelen na 15 minuten uit de oven en dep ze af met keukenpapier. Vervolgens trek je de paddenstoelen met een vork in fijne reepjes.pulled mushroom zelf maken

  6. Pulled mushroom bakken & tortilla

    Bak de pulled mushrooms in ongeveer 5 minuten met een fijn gesneden knoflook teentje en de taco kruiden op middelhoog vuur af. Verwarm de tortilla ondertussen zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Pulled mushroom quinoa maken

    Nu komt alles samen. Bestrijk de tortilla met een eetlepel guacamole, voeg sla, quinoa en de pulled mushroom toe. Mak af met de mango salsa en eventueel wat extra koriander en eetsmakelijk!

Gerelateerde gerechten:

Quinoa bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *