Van onze vaste klant Lisanne hebben wij heerlijke quinoa recepten ontvangen. Bananenbrood is erg populair. Grote voordeel is dat het wel als cake smaakt, maar veel gezonder is dan cake. Omdat bananen zelf al zoet zijn, hoeft er verder helemaal geen suikers worden toegevoegd. Al met al een prima verantwoorde snack. We kunnen bananenbrood op twee manieren maken, met gekookte quinoa of met quinoa meel. In dit artikel beschrijven we beide bereidingsmanieren. Bedankt Lisanne!
Optie 1: quinoa bananenbrood met gekookte quinoa
Porties: 1
Ingrediënten:
- 150 gram quinoa (150 gram = 1 kopje)
- 100 gram haver spelt of boekweitmeel (100 gram = 1 kopje)
- 150 gram noten
- Twee eieren
- Twee bananen
- Twee theelepels bakpoeder of wijnsteenpoeder
- Een snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- Een halve theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze cakevorm
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Kook de quinoa in 20 minuten gaar (zodat de korrels zacht zijn)
- Prak de bananen met een vork
- Hak de noten grof
- Meng alle ingrediënten en doe deze in een met bakpapier bekleed bakblik
- Bak het brood circa 30-40 minuten
Optie 2: quinoa bananenbrood met quinoameel
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel (amandelen of paranoten fijn malen)
- 200 gram quinoameel (quinoa fijn malen)
- Twee eieren
- Twee bananen
- 1 theelepel bakpoeder of wijnsteenpoeder
- Een snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- Een halve theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze voor een cake-vorm bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Maak meel van note en quinoa door beide in een stevige blender te malen
- Prak de bananen met een vork
- Klop de eieren los
- Meng alle ingredienten en doe deze in een bakpapier beklede cake-vorm
- Bak het bananenbrood circa 30-40 minuten
Lees nog meer recepten met onze Nederlandse volkoren quinoa op onze recepten pagina.