Over ons

Quinoa uit Nederland

Quinoa Holland is een familiebedrijf dat als enige bedrijf in Nederland de teelt, verkoop en levering van duurzame Nederlandse quinoa in eigen beheer heeft. Op onze boerderij in Flevoland verbouwen wij al ruim 40 jaar aardappelen, uien, tulpen en sinds 2015 op grote schaal Nederlandse quinoa. Onze quinoa is onbewerkt en volledig natuurlijk, zonder toegevoegde stoffen. Doordat het in Nederland wordt geteeld, is het veel duurzamer dan geïmporteerde producten. Wij doen de teelt, het verpakken, de verkoop en het leveren allemaal zelf, hierdoor zijn we in staat de scherpste prijs te bieden. Daarnaast maakt het de keten volledig transparant, zodat u exact weet waar het product vandaan komt en hoe het geteeld is.

Onze missie is om lokaal, gezond en eerlijk geteelde quinoa voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. 

Quinoa telen op duurzame wijze

 
Wij vinden het een prachtig gewas om te telen. Enkele jaren geleden zijn wij begonnen met het testen van verschillende rassen. Soms met en soms zonder succes. Na veel testen en combineren zijn we sinds enkele jaren in staat om heerlijke Nederlandse quinoa te telen. Wij vinden het belangrijk om op een duurzame manier met het milieu en grond om te gaan. Wij telen daarom op biologische wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Voor akkerbouwers is het telen van dit product goed voor biodiversiteit en daardoor houden we ook de grond gezond. Dit is belangrijk omdat er nog vele generaties na ons van de grond moeten kunnen leven. Gezien de grote vraag naar voeding voor de alsmaar groeiende wereldbevolking, een zeer belangrijk punt voor ons.
 

Onze duurzame Nederlandse quinoa wordt op biologische wijze geteeld, dus 100% natuurlijk zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. 

 

Duurzaamheid en goed omgaan met de natuur

Quinoa is een zeer krachtige plant die gemakkelijk groeit met de kracht van de natuur. Wij telen onder het Veldleeuwerik kenmerk. Binnen Stichting Veldleeuwerik werken akkerbouwers en verwerkende bedrijven samen om de duurzame productie van de akkerbouw te verhogen. Daarvoor wordt van een eigen duurzaamheids-systematiek ‘Veldleeuwerik’ gebruik gemaakt. De kern hiervan is dat iedere akkerbouwer, ondersteund door enkele collega’s, een eigen duurzaamheidsplan schrijft en uitvoert. Door ervaring en kennisuitwisseling zijn de akkerbouwers in staat om een steeds grotere bijdrage aan duurzaamheid te leveren.

Door de groeiende wereldbevolking is er steeds meer behoefte aan goed en gezond voedsel. Wij gaan daarom zeer zuinig om met onze bronnen water, bodem en lucht. 

certificaten duurzaam quinoa holland

 
 
 
quinoa holland boerderij nederlandse quinoa
Duurzaamheid vinden wij als bedrijf erg belangrijk. Zoals op de foto te zien is hebben wij onder andere ook zonnepanelen op het dak van onze schuur geplaatst. Daarmee zijn wij volledig zelfvoorzienend. Goed voor de natuur.
 
 
 
 
quinoa telen
quinoa
Op deze foto’s is een mooi stuk Nederlandse quinoa op onze boerderij in Flevoland te zien. De kop van de plant bestaat uit veel mooie kleuren.

4 reacties op “Over ons”

Heerlijke quinoa voor een reële prijs. Duidelijke site, goede service en de bestelling werd snel geleverd. Ik vind het fijn dat de quinoa in Nederland geteeld is, weet je in ieder geval dat er geen rotzooi op zit.