Ingrediënten:
150 gram haricoverts (of sperziebonen)
150 gram quinoa
Kropje romaine sla (of twee kropjes little gem)
100 gram snoeptomaatjes
halve rode ui
Kalamata olijven naar smaak
Blikje tonijn in olie
2 eieren
zout en peper
Ingrediënten Honing Mosterd dressing
4 el olijf olie
1 el azijn
1 el mosterd
1 el honing
Bereidingswijze
Stap 1 Quinoa, boontjes en ei koken
Kook de quinoa in 2x zoveel water in een klein kwartiertje droog. De quinoa van QuinoaHolland hoef je niet eerst te wassen. Dop de haricoverts boontjes, snij ze doormidden en kook 4 minuten. Kook ook de eitjes (5 min) en snijd ze in vier partjes.
Stap 2 Wassen en snijden
Was en snijd de sla, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in ringen.
Stap 3 Dressing maken
Kluts de olijfolie en azijn in een kommetje. Hier doen we dat in een glas met een vorkje. Als het 1 geheel is kluts je er ook de mosterd en honing doorheen.
Stap 4 Salade maken
Meng de salade, ui, tomaatjes, boontjes en quinoa en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over twee borden en garneer met partjes ei en olijven. Bon appetit!