Een goed begin van de dag start met het ontbijt. Zelf ben ik helemaal fan kokosyoghurt (van de Jumbo) met Hollandse aardbeien en zelfgemaakte granola. Granola maak je namelijk heel eenvoudig zelf. Extra fijn; je kan gelijk een voorraadje maken, want je kan het zo’n maand bewaren. Hier een granola recept met quinoa, dat wij thuis graag maken en eten.
Ingrediënten granola
- 200 gram grove havermoutvlokken
- 200 gram ongebrande noten naar smaak, bijvoorbeeld: amandelen, hazelnoten en cashewnoten.
- 100 gram voorgekookte quinoa
- handje zaden, zoals pompoenpitten
- 1 el koekkruiden
- 1,5 el kokosolie
- 2 el honing of ahornsiroop (maple sirop)
Extra:
- gedroogde vruchten, zoals cranberry of banaan
- 40 gram kokosrasp
Bereidingswijze granola
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Meng alle ingredienten in een pan met de kokosolie kort (zo’n 2 minuten) in een pan.
Stap 3. Verdeel alles op een ovenplaat (met bakpapier) en laat zo’n 20 minuten in de oven op 180 graden staan. Schep halverwege even om.
Stap 4. Laat de granola afkoelen en serveer met (vegan)yoghurt en verse vruchten.
Stap 5. Bewaar de granola maximaal een maand in een afgesloten pot.
Suggesties? Laat je reactie achter. Eetsmakelijk!
Gerelateerde recepten:
Quinoa bestellen
-
Quinoa wit Volkoren 750 gram€7.50
-
Quinoa wit Volkoren 5 kilo€29.50
-
Quinoa wit Volkoren 9 kiloProduct in de uitverkoop€49.50