Ingrediënten Kapsalon Salade
- Salade naar keuze, wij gebruikten een zakje salade mix a 75 gram
- Halve komkommer
- 200 gram snoeptomaten
- 200 gram Quinoa
- 200 gram Gekookte Rode linzen (bijv. van Hak)
- 1 Aubergine
- 2 tl shoarma kruiden (zakje)
- Extra: Granaatappelpitjes
Ingrediënten Ingelegde Rode Kool (pickles)
- 300 gram rode kool (gesneden)
- 250 ml azijn (wij gebruikten 125ml witte wijnazijn en 125 ml appelazijn)
- 250 ml water
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el zout
- 2 laurierbladen
- 1 tl peperkorrels
- Benodigdheden: weckpot
Ingrediënten Knoflooksaus
- 4 el Griekse Yoghurt
- 1 el Mayonaise
- Sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook geraspt
- 1 el chili saus naar keuze
Bereidingswijze
De ingelegde rode kool en saus kan je alvast vooraf maken. De rode kool kan je ongeveer een maand in de koelkast bewaren en is heerlijk bij salades en vleesgerechten. Echt een tip om zelf te maken. De saus blijft een aantal dagen en is ook prima om tijdens te koken te maken.
Stap 1: Ingelegde rode kool
Doe alle ingrediënten, behalve de rode kool in een pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens de rode kool toe en haal van het pitje af. Doe alles in de glazen weck pot, laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Zodra de rode kool is afgekoeld kan je hem al eten, maar na een dag in de koelkast is hij het lekkerst.
Stap 2: Knoflooksaus maken
Voeg alle ingrediënten in kommetje en roer deze goed door elkaar.
Stap 3: Kook de quinoa en linzen
Kook de quinoa met 2x zoveel water in ongeveer 15 droog. Onze quinoa hoeft niet gewassen te worden. Volg voor de linzen de instructies op de verpakking.
Stap 4: Aubergine bakken
Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak met de shoarma kruiden.
Stap 5: Salade maken
Snijd de kom komkommer in kleine stukjes en halveer de tomaatjes. Meng deze met de sla. Vervolgens breng je alle onderdelen bij elkaar. Voor het serveren presenteer je alle onderdelen los, maar met eten smaakt alles door elkaar het lekkerst.
Eetsmakelijk!