Lees hier het recept voor een gevulde courgette met (vegetarisch) gehakt en natuurlijk Hollandse quinoa. Naast onze duurzaam geteelde quinoa verbouwen wij namelijk hobbymatig meer groente en fruit. De courgettes en cherry tomaten zijn nu (halverwege augustus) op zijn lekkerst, dus daar moet mee gekookt worden!
Ingrediënten gevulde courgette
Voor 2 personen:
- 1 grote courgette
- 200 gram gehakt (wij hebben vegetarisch gehakt gebruikt)
- 150 gram quinoa
- 8 – 10 cherry tomaten
- 1 (gele) paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- half rood pepertje
- Oude/Parmezaanse kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el tomatenpuree
- extra: groentebouillon om quinoa in te koken
Bereidingswijze
Benodigde tijd: 45 minuten.
Bereidingswijze gevulde courgette met vegetarisch gehakt en quinoa
- Courgette boot maken
Maak de courgette eerst goed schoon en snijd de courgette doormidden, waardoor twee ‘boten’ ontstaan. Verwijder vervolgens de zaadlijsten met een lepel. Laat ongeveer 1 cm vruchtvlees over.
- Gehakt bereiden
Snijd de rode ui en knoflook fijn, de paprika in blokjes, het rode pepertje in kleine ringetjes (verwijder eventueel zaadlijsten) en halveer de cherry tomaten.
- Gehakt kort bakken
Verwarm olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en het rode pepertje ongeveer een minuut op middelhoog vuur. Voeg de vegetarische gehakt en kruiden toe en bak nog eens 5 minuten. Als laatste voeg je de tomatenpuree, tomaten en paprika toe en bak je nog eens een minuut mee.
- Courgettes vullen
Verwarm de oven op 180 graden. De courgettes leg je op een bakplaat, besprenkel ze met wat olijf olie en een beetje zout en peper. Vervolgens vullen we ze met het gehaktmengsel. Strooi kaas over de gevulde courgettes en zet ze vervolgens 30 minuten in de oven.
- Quinoa koken
Als je courgette in de oven staat, ga je de quinoa koken. Onze quinoa hoef je niet te wassen en kan direct met twee keer zoveel water in de pan. Ik voeg graag een groentebouillon blokje toe voor extra smaak. Voor een twee persoonsportie gebruik ik een kwart blokje, anders wordt het veelste zout. Kook de quinoa in 12 tot 14 minuten droog en laat ongeveer 5 minuten rusten.
- Eetsmakelijk
Serveer de gevulde courgettes met de quinoa. Eetsmakelijk!
Gerelateerde recepten:
Quinoa bestellen:
-
Quinoa wit Volkoren 750 gram€7.50
-
Quinoa wit Volkoren 5 kilo€29.50
-
Quinoa wit Volkoren 9 kiloProduct in de uitverkoop€49.50