Soep, wie houdt er nou niet van? Lekker als voorgerecht en lunch. Ideaal om een grote portie te maken waarvan je dagen kan genieten. Vooral tijdens het koude weer van de afgelopen weken. In deze post beschrijven wij het maken van een vegetarische soep. Deze soep bestaat uit enorm veel gezonde Nederlandse groenten en met quinoa.
Vegetarische quinoa soep ingrediënten
Voor dit heerlijke vegetarisch recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 150 gram ongekookte quinoa
- 2 eetlepels olijfolie
- Een kwart kopje gesneden witte ui
- Een kwart kopje gesneden wortel
- Een kwart kopje gesneden paprika
- 4 knoflook teentjes
- Verse rozemarijn
- Een eetlepel gemalen komijn
- 6 kopjes ongezouten groentebouillon
- In blokjes gesneden roodbruine aardappel
- 1 in blokjes gesneden zoete aardappel
- Een kwart kopje in blokjes gesneden gepelde bleekselderij
- Een half kopje in blokjes gesneden courgette
- Een half kopje dun gesneden spruitjes
- Een kwart kopje grof gehakte verse peterselie
- 1 eetlepel zout
Hoe maak je dit heerlijke vegetarisch recept?
Binnen een uurtje is deze gezonde vegetarisch maaltijd eenvoudig te bereiden. Hieronder beschrijven wij de bereiding in 3 korte stappen.
- Verwarm de oven op 250 graden.
- Spreid de quinoa uit op een dunne laag op een bakplaat. Bak de quinoa op 250 graden totdat de quinoa bruin wordt in ongeveer 30 minuten. Wel een paar keer roeren, ongeveer om de 10 minuten.
- Verwarm een grote soeppan en voeg olijfolie toe. Voeg de ui, wortel, paprika en knoflook toe. Ongeveer 10 minuten koken totdat de groenten zacht zijn. Roer de rozemarijn en komijn en laat 1 minuut koken. Verhoog de warmte als je de aardappelen, bouillon, wortel, selderij en geroosterde quinoa in de pan doet. Het geheel 12 minuten laten koken en dan de courgette en spruitjes erbij doen. Opnieuw koken totdat alle groenten zacht zijn. Tot slot de peterselie en zout toevoegen, vervolgens smullen maar!
Op zoek naar andere lekkere recepten? Bekijk dan hier alle quinoa recepten!