We zijn de afgelopen weken erg druk geweest met oogsten en schoonmaken van onze Nederlandse quinoa. Daarom is het de hoogste tijd dat we weer eens een lekker quinoa recept op de website beschrijven. Deze week is het een heerlijke quinoa salade.
Quinoa salade bereiden
Stap 1: Doe 75 gram quinoa per persoon in een pan en voeg 300 ml water toe (bij 150 gram quinoa).
Stap 2: Voeg eventueel een snufje zout of bouillonblokje toe.
Stap 3: Kook de quinoa in 12-14 minuten gaar, laat afkoelen in een ruime schaal.
Stap 4: Was 1 pakje taugé in de zeef met lauwwarm stromend water.
Stap 5: Voeg in de zeef 1 blikje mais en 1 blikje mandarijntje toe, laat goed uitlekken.
Stap 6: Meng dit door de quinoa. Bewaren in koelkast, is de volgende dag extra lekker.
Voor het opdienen:
Doe handje veldsla op een bord.
Schep de quinoa salade op de veldsla.
Garneer met:
Stukjes avocado, geitenkaas, zongedroogde of verse tomaten, gesneden blaadjes verse munt en/of basilicum, gekookt eitje en gerookte zalm, kappertjes, druiven of blauwe bessen. Schenk voor extra smaak dikke ketjap over de quinoa salade.
Dit is een heerlijke, frisse en gezonde quinoa salade. Naar eigen wens kan je de quinoa salade afmaken met de garneer tips. Ook kan je eigen ingrediënten toevoegen. Mocht je tips hebben, laat het ons dan weten. We horen graag van onze klanten wat ze het lekkerst vinden om te eten. Klik voor meer en andere gezonde en lekkere quinoa recepten op deze link. Stuur eigen recepten naar info@quinoaholland.nl.
Eetsmakelijk en geniet van de quinoa!
2 reacties op “Quinoa salade”
Kan ik de quinoa salade invriezen?
Hi Birgit,
Opzich kan dat, wij vriezen quinoa ook vaak in en blijf lang lekker 🙂