Categorieën
Algemeen

Lokaal voedsel #supportyourlocalsNL

Nu we middenin de corona crisis zitten, kunnen lokale ondernemers de steun van consumenten erg goed gebruiken. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Ook wij worden door de corona crisis geraakt, aangezien veel van onze klanten (restaurants) gesloten zijn. Hierdoor is de afzet van onze quinoa afgenomen. Maar door de corona crisis lijkt er wel een besef te ontstaan dat lokaal voedsel belangrijk is en groeit de steun voor lokale ondernemers #supportyourlocalsNL. Dat is goed om te zien en hopelijk is dit een blijvend effect.

Lokaal voedsel is belangrijk voor het functioneren van een land

Veel landen in Europa zijn meer en meer afhankelijk geworden van landen als China voor de productie van (goedkope) producten, maar ook medicijnen, voedsel en bijvoorbeeld ook mondkapjes. De corona crisis laat zien dat die afhankelijkheid erg risicovol is. Kijkende naar voedsel, zou Nederland moeten inzetten op een veel kortere voedselketen die ook nog eens veel transparanter is. Met onze Nederlandse quinoa zetten we ook in op een kortere voedselketen en we schrijven hier al 5 jaar over, zie bijvoorbeeld dit artikel over lokale producten. Kortere voedselketens beperken bovendien de CO2-uitstoot, zorgen voor een eerlijke prijs voor boeren en vergroten het voedselbewustzijn van de consument.

Als kleine, lokale producten hebben we de steun nodig van consumenten. Een mooi nieuw alternatief is daarom in het leven gebracht door Food Cabinet waar wij met Quinoa Holland ook aan mee doen. Op onderstaande foto ligt onze quinoa rechtsonder.

lokaal voedsel #supportyourlocalsNL
Quinoa Holland doet ook mee met #supportyourlocalsNL

Steun lokale producenten met #supportyourlocalsNL

Een prachtige campagne is gestart door Food Cabinet waarbij consumenten een box vol lokale producten kan bestellen die direct van boeren komen. De campagne heet #supportyourlocalsNL. De boerderij van Quinoa Holland is gevestigd in Dronten en daarom doen wij mee met de box van Flevoland.

Flevolandse producenten hebben de krachten gebundeld en bieden de Flevour Box aan. De box zit vol overheerlijke producten uit de provincie Flevoland: van wortels en uien tot oesterzwammen en Libanees platbrood.

De coronacrisis heeft impact op lokale voedselproducenten door heel Nederland. Via de beweging #supportyourlocalsNL ontstaan er steeds meer korte keten initiatieven die direct kopen bij de producent mogelijk maken.

Bestel de box, steun Flevolandse producenten en haal de Smaak van Flevoland in huis!

Bestel nú de Flevour Box via www.smaakvanflevoland.nl