Het is weer tijd voor een nieuw quinoa recept. Deze keer heerlijke quinoa met lamsvlees. Eetsmakelijk!
Recept quinoa met vlees:
Voor de Knoflook Marinade (Mojo Criollo):
- 60ml olijfolie of plantaardige olie
- Sap van 2 sinaasappels
- Een beetje limoensap
- Zout
- 10ml / 2 theelepels gemalen komijn
- 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
- 15ml / 1 eetlepel hete pepersaus
Voor de Quinoa salade:
- 150 gram quinoa
- 45ml vergine olijfolie of koolzaadolie
- 15ml / 1 eetlepel sherry-azijn
- Zout en vers gemalen zwarte peper
- 45ml vers gehakte bladpeterselie
- 50 gram geroosterde pompoenpitten
Bereiding quinoa recept met vlees
Voor het bereiden van quinoa met lamsvlees raden we aan om het vlees eerst in de marinade te leggen (liefst zo lang mogelijk: ongeveer twee uur). Vervolgens dient het lamsvlees verwarmd te worden op een grill 8-10 minuten zodat beide kanten goed gaar zijn.
De quinoa dient na wassen, gekookt te worden. Even laten afkoelen en dan de olijfolie, sherry-azijn, zout en zwarte peper, gehakt bladpeterselie en pompoenpitten toevoegen. In dit quinoa recept is quinoa echt de vervanger van rijst en of aardappelen, daarom vinden we dit recept zo goed en lekker. We eten al zo veel rijst en aardappelen, dat quinoa een erg fijne toevoeging is op ons eten. Het wordt er allemaal wat gevarieerder op en dat bevalt ons erg goed. We hopen dat jullie dat ook vinden!