Categorieën
Algemeen

RTL4 programma Foodmakers op bezoek bij Quinoa Holland

Op een zomerse vrijdag 25 mei heeft het TV programma Foodmakers een bezoek gebracht aan ons bedrijf Quinoa Holland. Wij werden benaderd om meer informatie over onze Nederlandse quinoa te geven.

Foodmakers

In het TV programma Foodmakers draait het allemaal om de producenten van voedsel. Het programma wordt gepresenteerd door Jet van Nieuwkerk. Naast een TV programma is Foodmakers ook een online platform. Foodmakers duurt een half uur en begint elke iedere zondag om 11.00 en de herhaling op zaterdag 14.00. De aflevering waar Quinoa Holland in zit zal zondag 11 juni om 11.00 worden uitgezonden.

foodmakers quinoa

Duurzame Nederlandse quinoa

Zoals vaste bezoekers van onze website weten, telen wij duurzame en 100% natuurlijke quinoa in Nederland. In het TV programma gaat het onder andere over waarom wij met het telen van quinoa zijn begonnen, hoe we dat aangepakt hebben en waarom wij het belangrijk vinden om Nederlandse quinoa te telen. Het was erg leuk om ons verhaal te kunnen vertellen in de quinoa percelen. Hieronder een samenvatting waar het interview over gaat en wat de belangrijkste redenen waren om met quinoa te beginnen.

Waarom telen wij Nederlandse quinoa?

  1. Wij zijn begonnen met het telen van quinoa vanuit eigen interesse. We sporten veel en proberen zo gezond mogelijk te leven. We zochten producten die onbewerkt zijn (geen toegevoegde suikers). Omdat quinoa uit veel eiwitten, mineralen en vitaminen bestaat is het een goed product om te eten voor een gezonde lifestyle. Zodoende is onze interesse in quinoa ontstaan.
  2. Toen we ons gingen verdiepen, zagen we dat veel quinoa vanuit Zuid Amerika wordt geïmporteerd, niet bepaald duurzaam! Door de enorme vraag uit Amerika en Europa betekent het ook dat de (vaak arme) lokale bevolking quinoa zich niet meer kon veroorloven, terwijl dit juist zo gezond en voedzaam is.
  3. We willen de prijs van quinoa scherp houden, zodat gezond eten voor meer mensen toegankelijk is.
  4. We geloven sterk in lokaal voedsel; dus lokaal telen waar behoefte aan is.

We mogen ons gelukkig prijzen dat Nederlandse consumenten en horeca bedrijven ons initiatief steunen en quinoa bij ons afnemen. We groeien elk jaar en gaan voor de hoogste kwaliteit quinoa voor de beste prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *