Categorieën
Quinoa Recepten

Quinoa salade voor de lente: twee recepten

Elk jaar kijken we reikhalzend uit naar het moment dat de winter is afgelopen. Onze favoriete tijd van het jaar is eindelijk aangebroken, de lente! De quinoa zit in de grond en groeit hard met warm weer en voldoende neerslag. Met het lekkere weer van afgelopen week krijgen we ook gelijk zin om een heerlijke quinoa salade te bereiden. Ter inspiratie beschrijven wij in dit bericht twee heerlijke, gezonde quinoa gerechten.

Quinoa salade met Asperges, Avocado en Erwten

Deze heerlijk quinoa salade is makkelijk te maken en bestaat uit heel veel groen. En we weten allemaal dat dat gezond is! Dit gerecht is vegetarisch, glutenvrij en vegan (mits je honing gebruikt in plaats van de dressing). Deze quinoa salade kan dienen als bijgerecht, maar ook zeker als hoofdgerecht. De bereiding is super eenvoudig. quinoa salade quinoa hollandKook de quinoa eerst ongeveer 12 minuten. Alle andere ingrediënten zoals de gesneden asperges en erwten kan je lekker in een wokpan even kort opwarmen. Vervolgens kan je alles samenvoegen in een bowl met als laatst de advocado en dressing naar keuze. De ingrediënten zijn:

  • 100 gram quinoa
  • 2 kopjes water
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 kleine asperge
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 kop erwten
  • 1 avocado, gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1/4 kop gehakte basilicum
  • 1/2 theelepel zout

Quinoa salade met Fruit

quinoa salade met fruit

Er zijn vele quinoa salades met gezonde groentes, maar waarom eigenlijk niet met fruit? Uit dit gerecht blijkt dat quinoa en fruit een goede combinatie is.

Deze quinoa salade met fruit is uitermate geschikt als lunch of hoofdmaaltijd op een zomerse dag. Veel gezonder en frisser dan dit quinoa gerecht is er niet. Ook kan je dit gerecht gemakkelijk in de koelkast bewaren. Het is wel aan te raden om het fruit apart te bewaren in de koelkast. Net als bovenstaand gerecht is dit gerecht ook eenvoudig zelf te bereiden.

De quinoa moet eerst 12 minuten gekookt worden. Na het koken even laten afkoelen. De groentes lekker apart wokken in een wokpan. Na het wokken kan de quinoa erbij gevoegd worden en als laatste het heerlijke fruit toevoegen. Geniet van deze heerlijke, gezonde quinoa maaltijd.

De ingredienten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei, gesneden in rondjes of halve manen
  • 2 gehakte knoflookteentjes
  • 75 gram quinoa (per persoon)
  • 1 bos asperges, afgebroken en gehakt
  • 1 kopje aardbeien
  • 3/4 kop verse erwten
  • 1 kop verse peterselie, ruw gehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie, naar smaak
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 1/2 eetlepel pure esdoornsiroop (of andere zoetstof)
  • 1/4 theelepel fijnkorrelig zeezout en veel peper, naar smaak
  • Citroenschil, voor de garnering

 

2 reacties op “Quinoa salade voor de lente: twee recepten”

Ziet er lekker uit!
Ps honing is niet vegan maar ik vervang het door agavesiroop, dat is vast ook heel lekker 🙂
en ipv 1 kleine asperge (is dat echt zo bedoeld?) neem ik een handje asperges mmm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *